La cea mai mare expoziție de inovații tehnologice de la începutul anului 2022, încărcătorul pe șenile Bobcat T7X a făcut furori nu numai în rândul profesioniștilor care înțeleg echipamentele speciale, ci și în rândul ecologistilor, deoarece mașina funcționează perfect și nu poluează deloc mediul. Producătorii acestei tehnici nu au folosit sisteme hidraulice, prin care se produc emisii de dioxid de carbon. Bobcat T7X este o mașină alimentată 100% cu baterii pentru un sistem de propulsie electrică mai eficient, care, datorită acționării electrice, este mai silentioasă, dar în același timp o face mai puternică, oferind un cuplu ridicat. În acest moment, utilajul este supus testărilor necesare pentru a primi feedback și comentarii de la clienți, iar foarte curând va apărea și la dealerul oficial de la Bobcat în Moldova, Daniar & Co.

Toate utilajele Bobcat sunt alimentate hidraulic, iar noul model de încărcător este format din pistoane și motoare electrice, ceea ce înseamnă că mașina funcționează aproape uscată, folosind mai puțin de un litru de agent frigorific ecologic. Avantajul incontestabil al motorului electric este independența acestuia față de turația motorului: disponibilitatea puterii și cuplului maxime este instantanee.

Eficiența operatorului de stivuitor depinde direct de liniștea mașinii, iar T7X are un nivel minim de zgomot potrivit pentru lucrul într-o zonă cu semnale sonore limitate. Noua mașină funcționează cu o reducere semnificativă a costurilor de întreținere, deoarece a eliminat elemente semnificative ale sistemului hidraulic: motorină, ulei de motor, componente hidraulice și un rezervor de motorină.

Încărcătorul Bobcat T7X poate face treaba în fiecare zi cu o singură încărcare a bateriei. Sistemul inteligent de management al energiei este programat pentru a detecta modificările de sarcină, permițând ajustarea automată a puterii care urmează să fie furnizată în funcție de cerințele obiectului, economisind energie și extinzând autonomia încărcător.

Producătorii de echipamente speciale au creat echipamente electrice cu capacități telematice avansate, primul reprezentant al echipamentului puternic și performant al căruia este încărcătorul pe șenile Bobcat T7X. Este alimentat doar de o baterie și are o performanță mai mare datorită utilizării acționărilor electrice ale pieselor de lucru și ale șasiului. În plus, este mai silențios, mai puternic decât orice încărcător pe șenile diesel existent și are zero emisii de CO2. Vis, nu o mașină!